onsdag 10 april 2013

Nej, men är du så jävla bra själv då?

Det är inte sannolikt att jag tänker börja blogga regelbundet bara för att jag gör ett inlägg. Två gånger har jag kapitalt misslyckats med att sätta igång på en någorlunda stadig basis, motivationen är helt enkelt inte där och sannolikt bryr sig inte en käft ändå. Det hindrar inte att jag kan skriva lite tjafs iallafall, ey?

Jag har hängt på internet i drygt 20 år. Sedan jag började spela MUD tidigt nittiotal har jag följt utvecklingen från textbaserade telnetklienter till dagens dampiga Flash-explosioner och reklambaserade gränssnitt och annan onödig skit. Det som en gång var något av ett informativt paradigmskifte är idag en lika självklar del av det dagliga livet som brödrostar, fönsterkuvert och dåligt väder. En sak som dock alltjämt fascinerar mig med det är att man får möjlighet att för ett ögonblick titta in i hjärnan hos vissa sorters människor som man av naturliga skäl aldrig någonsin stöter på i det levande livet, av det enkla skälet att de antingen är för få eller så motbjudande att man inte skulle kunna vistas i samma rum utan att börja svullna mentalt från strålningen av konkret, kosmisk enfald.

Min stora vurm för semantik har gjort mig uppmärksam på att de har en sak gemensamt. Med enorm envishet försöker de kollektivt skapa nya definitioner av etablerade ord och uttryck genom att helt enkelt hamra in sina egna, nya betydelser i öppen diskussion för att med tiden skamlöst göra gällande att det är vad det betytt hela tiden. Extra intressant då många av dessa i övrigt klamrar sig fast vid vad de anser är gudagivet och traditionellt, eller — helvetets härar förbjude — "objektivt sant".

För att göra det enklare för det dagliga surfandet har jag sammanställt en lista på vanligt förekommande uttryck och dess uppdaterade betydelser. Den är uteslutande baserad på empiriska fältstudier via en fuckload nätforum genom åren och jag är lyckligt medveten om att de inte för ett ögonblick är allmänt vedertagna definitioner. Troligtvis kommer de aldrig att bli det heller, men det är näpet att studera envisheten hos dem som anser att detta är vad som egentligen gäller.

Here goes:

Aftonbladet = PK-maffians främsta verktyg. Se Media, Hjärntvättad.
Altruism = Ondska. Egenskap hos frihetshatare som tänker på andra än sig själva.
Antivitist = Ett flerstavigt ord som nån snubbe hittade på. Synonymt med alla som inte håller med dig och därmed aktivt arbetar för att utrota den vita rasen från jordens yta. Vad annars? Se: Oikofob.
Avpixlat = Den enda verkliga källan till sanning. Uteslutande byggd på känsloargument och kränker inte sina läsare med fakta eller logik.

Bögar = Nåt onaturligt. Vill förmodligen åt din röv. Får längre inte knackas på stan. PK-maffians fel.

Censur = Att bli ombedd att hålla käften av en trolig kommunist. Se: Yttrandefrihet.

DDR = Nåt kommunistiskt. Idag ett prefix för länder med endast två TV-kanaler.

Entreprenörer = Halvgudar bland män. Behöver inte prestera något av vikt, relevans eller mätbar framgång, men skall hyllas som övermänniskor. Bör ges all exekutiv makt.

Fakta = Så jävla PK.
Feminist = Tjocka, håriga kvinntimmer med attitydsproblem. Vill skära av din kuk. Källa: Nån snubbe.
Flum = Allt du inte begriper vad det innebär, och därför kan ingen annan göra det heller. Bör därmed avskaffas.

Frihet = Rätten att slippa skatt. Hatas av människor som bryr sig om sin omvärld. Se: Kommunist, feminism
Förr = Då det var bättre. Du levde inte då men minns det iallafall.

Gammelmedia = Skribenter med källhänvisningar, research och ansvarig utgivare. Den diametrala motsatsen till Avpixlat. Se PK.
Genus = Nåt hittepå-skit om kjoltyg som tror sig vara bättre än du och pratar innan de blivit tilltalade. Se: Flum, Kvinnor

Hen = Kastrationsångest.
Hjärntvättad = Tillstånd hos alla som inte håller med dig. Utförs av PK-maffian via Sveriges Television och Aftonbladet.
Humaniora = Kunskap som är onödig för näringslivet och därvidlag för hela mänskligheten. Se: Flum, PK

Kommunist = De som inte röstar SD. Vill införa sharialagar, ha det som i Sovjet samt flytta till Nordkorea. Se: Självhatare
Kränkt = Objektivt negativt tillstånd hos män som fråntagits sin gudagivna rätt att "bara skoja lite" med kvinnor, bögar och negrer. Tas inte på det allvar nöden kräver vilket är det främsta beviset för PK-maffian.
Kultur = saker du gillar, sannolikt hotade av någon slags neger. För saker du inte gillar, se: Flum
Kvinnor = Nåt konstigt. Visste en gång sin plats, vill idag inte prata med dig. Fick tydligen rösträtt via en miss i planeringen, bär numera byxor och envisas med att vistas i arbetslivet. Allt är PK-maffians fel.

Logik = Är du bög eller?

Marknadskrafter = En helig, kosmisk magi som gör hela världen till ett paradis av ren automatik förutsatt att dess lärjungar tillåts göra exakt vad de vill utan juridiska efterspel. Se även: Enhörningar, astraldelfiner, Jesus.
Media = Majoriteten ägs kanske av näringslivet och högerkrafter men är ta mig fan uteslutande kommunistisk iallafall. Nån snubbe sa det.
Miljöpolitik = Det näst värsta en libertarian kan höra talas om eftersom miljöproblem inte existerar enligt tankesmedjor.
Män = Personer av hankön som håller med dig. De egentliga offren i samhället. Allt du säger för deras talan. Se: Självhatare

Nationalsången = Har sjungits i alla skolor varje morgon sedan Jesu tid innan PK blev statsreligion. Källa: Nån snubbe.
Nationell = "Stolt över sitt land". Att definiera sin identitet efter var man är född, inte efter vem man är eller åstadkommit själv.
Neger = Traditionellt sett en färg, så som gulbrun, havsblå och gräsgrönt. Även ett slags utrikiskt fotfolk till PK-maffian, men det får man väl inte säga i det här landet längre.
Negerboll = Det basala grundfundamentet i svensk matkultur.
Nån snubbe = En primär och fullt tillräcklig informationskälla

Oikofob = Ett flerstavigt ord som nån snubbe hittade på. Se: Antivitist
Onaturligt = Allt du tycker är äckligt och inte förstår.

Patriarkat = Bra skit. Finns inte om någon frågar.
PK = Politiskt korrekt. För 20 år sedan ett begrepp för folk som var paniskt rädda för att trampa någon på tårna, idag ett nedsättande epitet för människor som begagnar källkritik, vägrar rasism, homofobi och social missanpassning.
PK-maffian = Den egentliga makten i landet. Består huvudsakligen av en handfull miljöpartister på SVT samt Aftonbladets kulturredaktion men har agenter i samtliga instanser hela vägen till EU-parlamentet. Styr exakt allt med järnhand och kontrollerar hela Sverige på detaljnivå. Weapon of choice: Hjärntvätt. Källa: "Det vet ju alla".
Prostitution = En mänsklig rättighet.

Religion = Något dåligt när ökenmän med taskig kvinnosyn öppnar käften. Bra när män med liknande kvinnosyn från den egna demografiska gruppen gör det. Se: Tradition

Sanning = De egna åsikterna. Får ej ifrågasättas. Se: Yttrandefrihet
Självhatare = Folk av hankön som inte har genomskådat feminismen och/eller svenskar som inte håller med dig.
Skatt = Den absolut största och vidrigaste formen av mänsklig tortyr. Ingen i det kända universum är mer utsatt och förnedrad än den libertarian som drabbas.
Stolthet = Leva på andras bedrifter och plocka personliga poäng på att löst tillhöra en större gruppering.
Svenska Folket = 9% av väljarkåren.
Sverige = Fosterlandet. Har inte släppt en jävel över bron sedan hedenhös, men är sedan ett antal år infesterat av miljontals bögar och negrer från långt borta och hundratusentals nya kommer in varje dag. Symbolmässigt är Sverige något att identifiera sig med i brist på egen personlighet. Representeras av Svenska Folket, hatas av PK-maffian.
Sverigeflagga = Symbol som burits på kläderna sedan tidig bronsålder fram tills den nyligen förbjöds av PK-maffian. Hissades förr varje dag i skolor och utanför röda stugor. Är än så länge gul och blå men kommer att bytas ut mot nåt PK eftersom den anses vara rasistisk. Det är säkert, nån snubbe sa det!

Tankesmedja = Metafysisk trollkarlsorden med heliga män. Ett epicentrum för all nödvändig kunskap, det vill säga Marknadskrafter.
Tradition = Något som alltid har funnits i landet; dvs åtminstone de senaste 20-30 åren eftersom det är så länge du kan minnas. Traditioner har aldrig någonsin förändrats och måste skyddas mot förintelse från PK-maffian och olika sorters negrer.

Vänstern = Alla som inte håller med dig. Lämpligt användningsområde: "Typiskt vänstern, lol!" Se: Flum, Kommunist

Yttrandefrihet = Den gudagivna rätten att säga vad man vill, när man vill, hur man vill och till vem man vill utan att någon får säga emot eller ifrågasätta.

Öppnade ögon = Egenskap hos dig och alla som håller med dig.

48 kommentarer:

  1. Det här var tamejfan det bästa jag har läst på riktigt länge. Totalt klockrent! Stora tummen upp!

    Ha en underbar dag :-)

    SvaraRadera
  2. Jag tror vi har en ny grundlag.

    SvaraRadera
  3. Tack ska ni ha! Spread the love :D

    SvaraRadera
  4. Bortsett från att hälften av "observationerna" är felaktiga och resten påhittade var det inte så pjåkigt :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Låt mig gissa: du tycker det här är politiskt korrekt, och smutskastning från PK-maffian och Antivitister?

      Radera
  5. Förlåt, Anon. Jag skall kolla 'Sanningen' på Avpixlat och Flashback i fortsättningen.

    SvaraRadera
  6. Tyvärr förekommer sånt här även ute i verkligheten. I större utsträckning än vad man tror. Har stött på det hos såväl insnöade traditionella människor på liten ort som hos högt utbildade "moderna" personer i storstadsmiljö. Och även om jag försökt slå dövörat till är det inte möjligt att undgå att bli trött. Det går ju heller inte att diskutera med dem i vettig ton.

    Hoppas det är ok att jag läger till din blogg i min läslista? /Malin

    SvaraRadera
  7. Självklart får ni lägga till. Ville jag haft det privat hade jag inte publicerat det. :P

    Är dock hyfsat nyfiken på vilka källor Anonym har som bekräftar att detta är påhittade och felaktiga observationer. Inte visste jag att andra hade större koll än jag själv på vad jag ser omkring mig?

    SvaraRadera
  8. Det här är spot on, Strauss. Så mitt i prick att man skrockar för sig själv över hur man känner igen vilka människor som använder dessa definitioner i vilka forum. Spontangarvade över "Svenska folket".

    Mvh Hannes

    SvaraRadera
  9. Jag erkänner villigt att jag inte läste längre än till "Min stora vurm för semantik..." varav jag gjorde i byxan av skrattsalvorna som följde.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Lustigt att en sådan sak skulle framkalla den reaktionen. Vissa gillar fotboll och biljakter. Jag gillar — bland annat — språk. Frågor på det?

      Radera
    2. Jag gillar språk och biljakter! Det är ingen fråga, det är ett påstående! ;-)

      Radera
  10. Hej, ursäkta att jag skriver under "Anonym", men jag är inte tillräckligt engagerad för att registrera ett konto någonstans. Hursom, jag uppfattar det som att - ursäkta eventuella missförstånd - du stör dig på åsikter disparata din uppfattning om verkligeten. Tycker inte du, liksom jag, att det är intressant hur vissa människor vill göra gällande att just deras åsikt torde vara förhärskande?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Låt mig gissa: du gillar att använda fraser som "men det får man väl inte säga i det här landet längre" och "politiskt korrekt"? Det verkar som att du stör dig på att skribenten har andra åsikter en dig, och det kan du inte tolerera. Luktar hyckleri.

      Radera
    2. Eh, det är ju själva essensen av själva inlägget. Att somliga lever i villfarelsen att deras personliga världsbild skulle vara objektivt riktig. Kände du att det var läge att tala om det för mig?

      Radera
  11. Fullständig fullträff, Strauss!

    SvaraRadera
  12. Såå bra! Jag har ju undrat lite vad alla ord betyder, men nu har jag fått svar.
    Jag kanske kan komplettera listan med två ord som ofta dyker upp i diverse kommentarsfält:
    Klimatalarmister: forskare som pratar om klimatförändringar, fast det inte finns... se Miljöpolitik
    Sverigevänlig: En person som inte gillar invandrare och helst vill flytta till ett land där man inte tar emot invandrare...

    SvaraRadera
  13. Man har nog uppenbara problem om man ser på välden så där, inte humor som man själv kan tro. Du behöver nog en kram och lite kärlek.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Borde inte de förvirrade, hatiskta arga människorna som faktiskt använder de här orden helt oironiskt behöva en kram också? För det är ju de som uppenbarligen har problem med verklighetsuppfattningen.

      Radera
    2. Nej, dessa människor finns bara i fantasier hos extremister och konspirationsdårar - de som så innerligt behöver lite kärlek.

      Radera
    3. Ja du. Det är knappast mitt fel att företeelserna jag ironiserar över här ovan i högsta grad existerar. Vad gäller kärlek och humor så har jag det i överflöd!

      Att den listade idiotin är ett problem är dock en annan sak. En kram löser tyvärr inte detta.

      Radera
  14. Nej, det du gör är att sprida lögner mot meningsmotståndare. Du föredrar "roliga" anklagelser utan grund istället för en seriös och demokratisk debatt. Detta är återkommande hos de flesta extremister vi har i landet. Det är logiskt även om det är beklagligt, er extremism bygger ju på er okunskap.

    Och det löser nog inte en kram, men det kan vara en start för jag tror ni längtar efter en smula kärlek från den omvärld ni hatar så innerligt.

    SvaraRadera
    Svar
    1. ...exakt vad tyder på att skribenten är "extremist"? Är det pga, att han, liksom ca 90% av den röstande delen av befolkningen, inte håller med dig??? Är samtliga 90% extremister???

      Radera
    2. Jag förstår att du blir kränkt av det här faktacentrerade oikofobiska kommunistflummet :D

      Radera
    3. Jag tycker det låter som om du behöver en kram.

      Radera
    4. Inga av betydelserna är påhittade; dock givetvis lätt skruvade av satiriska skäl (jag t.ex vet mycket väl om att svenska flaggan inte fanns på bronsåldern. Visste du det?)

      Och vadå omvärld? Sedan när blev 9% av den svenska väljarkåren synonymt med någon form av omvärld?

      Radera
    5. Och för övrigt: Vadå "Demokratisk debatt"? Debattera hur mycket du vill, men det vore lite trovärdigare om du vore karl nog att inte göra det anonymt. Upplys gärna oss stackars extremister så att vi slipper vår utbredda okunskap. Jag är säker på att du sitter på blytung information med vattentäta källor.

      Radera
  15. Äntligen en ordlista! Är så trött på att få översätta från rasistiska till svenska.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Är det så jobbig att lära sig lite politik tycker du?

      Radera
    2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

      Radera
    3. Hej, Anonym. Idag har du lärt mig att 'politik' betyder 'inskränkt neanderthalare'. Vänligen cykla och vält.

      Radera
  16. Väldigt bra läsning och jag har fått höra flera av dem termerna användas i egna diskussioner :) Ett eller kanske två ord som jag kan tycka saknas i ordlistan är "invandrarvänlig" och "nyliberal": Är man invandrarvänlig så är man, enligt vissa i.a.f., bl.a. PK, blind och opatriotisk och jag har inte riktigt förstått vad en viss person menade när han kallade mig för nyliberal. Fick ingen förklaring på det (för fakta är PK) och enligt i.a.f. Wikipedias förklaring så stämmer termen inte in på mig. Kan du förklara vad han kan ha menat? Hamnar det under förklaringen till 'vänstern', kanske?

    Tack på förhand!

    Mvh
    Stefan

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Stefan. Det finns ingen som helst rim och reson i resonemanget jag ironiserar över, så någon form av rationalitet kan tyvärr inte appliceras. Känsloargument och kränkthet, all the way!

      Radera
  17. "Symbolmässigt är Sverige något att identifiera sig med i brist på egen personlighet" It's funny, cause it's probably true.

    Personligen hade jag gärna sett att du inte gnällt på entreprenörer, eftersom det för in en höger-vänster-skala i det hela som känns rätt onödig, men annars underhållande läsning :)

    SvaraRadera
  18. Jävligt underhållande, men det kanske man inte får säga i det här landet längre.

    SvaraRadera
  19. Det var tammefan det finaste jag har läst sen jag konfirmerade mig! ;-)

    /liberal feminist som oftast blir både kommunist och fascist samtidigt på forum

    SvaraRadera
  20. astraldelfiner. ett ord att ta vara på. sprida. ljus och kärlek.

    SvaraRadera
  21. Detta är ett utomordentligt exempel på hur de vänsterintellektuella hånar den svenska arbetarklassens värderingar idag.

    Jag tror den gode Strauss glömde skoja lite om dessa arbetarklassmäns oförmåga att stava också.

    Vänstern visar sitt rätta ansikte igen. Det brinnande föraktet för arbetarklassens intellekt, kultur och vardag är inget man hymlar om längre.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Att skoja om de nationellas oförmåga att stava är att sparka in öppna dörrar. Tack för att du bekräftade min lista med en lite mer pretentiös variant av 'Typiskt vänstern, lol'.

      FYI: Det är inte någon arbetarklass som är hånad. Det hittade du på själv. Stick nu och var kränkt annorstädes.

      Radera
    2. Negroiden, jag känner mig lite kränkt över att du antyder att alla i arbetarklassen är rasister och röstar på nynazistiska partier. Känns lite ojuste att smutskasta en massa oskyldiga sådär som du precis gjorde.

      Radera
    3. Negroiden har verkligen huvudet på spiken. lite för hårt bara för spiken punkterade uppenbarligen nått viktigt.

      /markus. Arbetare. Nolltolerant mot SD-apor som försöker göra sig till megafon för "ALLA". (Inte särdeles PK, men inte helt jävla dum i huvudet heller.)

      Radera
  22. Först: jävligt roligt skrivet! Jag skrattade gott!
    Sedan: brukar inte samma typer som hatar PK-maffian etc även avsky företagande och kapitalism? De brukar väl mest tycka om att drömma sig tillbaka till någon slags förljugen Kråkvinkel/Grönköpingsidyll där alla män i byn jobbade på bruket med något okvalificerat jobb, kvinnorna var hemma och rasism var rumsren. SD:are fattar knappt vad en entrepenör gör och är de framgångsrika så beror det på deras vänner i "eliten". Min uppfattning är att många SD:are vill ha in Jantelagen strax efter Successionsordningen.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Inläggsförfattaren driver med två olika stereotyper i samma inlägg. Kanske för mycket för dig att ta in.

      Radera